Cultura Bank lanserer investeringsfond fra et av de fremste etiske investeringsselskapene i Europa for norske bankkunder. Banksjefen er stolt over å gi små og store investorer nye verktøy for positiv endring.

Triodos Investment Management forvalter en rekke fond som investerer i bærekraft. Tre av disse fondene blir nå tilgjengelig i Norge gjennom Cultura Bank.

– Vi er stolte av å introdusere fondene til Triodos Investment Management i Norge, og håper de blir tatt godt imot av private og profesjonelle investorer. Det finnes få bedre plasser å investere pengene sine om man er opptatt av bærekraft, sier Jannike Østervold, banksjef i Cultura Bank.

Østervold forteller at Cultura Bank har en mangeårig relasjon til Triodos Investment Management, som partene nå bygger videre på:

– Vi opplever at vi har et felles verdigrunnlag, og at vi deler synet på penger som verktøy for å skape positiv endring.

– Definerer hvordan verden vil se ut

Vuk Srdanovic, Investor Relations Manager i Triodos Investment Management, gleder seg over samarbeidet:

– Hvordan vi investerer i dag definerer hvordan vår verden vil se ut

i fremtiden. Vi er glade for å samarbeide med Cultura Bank for å tilby norske investorer muligheten til å bruke sin kapital som en drivkraft for positiv endring.

Triodos-fondene investerer i børsnoterte selskaper og obligasjoner som tilbyr løsninger på verdens mest kritiske bærekraftsutfordringer. Fondene er innrettet mot selskaper som er sentrale i overgangen til en bærekraftig økonomi.

Krever en radikal transformasjon

Triodos Investment Management var i 2018 den første forvalteren utenfor Norden som ble svanemerket av Nordic Swan Ecolabel for sine fond. Srdanovic forteller om et fokus som spenner fra klimaendringer til sosial ulikhet:

– Bekjempelse av disse utfordringene krever en radikal transformasjon mot et mer bærekraftig samfunn. Et økende antall investorer erkjenner sitt ansvar for å bidra til denne transformasjonen, samt mulighetene den fører med seg.

Dette er fondene som nå lanseres i Norge av Cultura Bank:

  • Triodos Global Equities Impact Fund (EUR 974 millioner) har som mål å generere positivt resultat og konkurransedyktig avkastning fra en konsentrert portefølje av aksjer utstedt av store selskaper som tilbyr bærekraftige løsninger.
  • Triodos Pioneer Impact Fund (EUR 590 millioner) har samme mål, men gjør dette med en konsentrert portefølje av små- og mellomstore selskaper som er foregangsforetak i omstillingen til et bærekraftig samfunn.
  • Triodos Future Generations Fund (EUR 28 millioner) ble lansert i 2022 og investerer i små og mellomstore selskaper som støtter et økosystem med like muligheter, helse og velvære, utdanning og trygghet for barn.

Mer informasjon om fondene er tilgjengelig på nettsiden til Triodos Investment Management: www.triodos-im.com og www.cultura.no/fond.

Vuk Srdanovic, Investor Relations Manager i Triodos Investment Management

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*