Vianode, en norsk produsent av avanserte batterimaterialer med et grønnere fotavtrykk, er glade for å kunngjøre utnevnelsen av Burkhard Straube som administrerende direktør, og Hans Erik Vatne som ny administrerende direktør. Begge lederne tar med seg lang erfaring til Vianode, ettersom selskapet leverer på sin vekstplan.

Burkhard Straube er for tiden president for Graphite Solutions Business Unit i SGL Carbon, en stilling han har hatt siden 2015. Straube, som har omfattende internasjonal ledererfaring fra SGL Carbon, BASF og DyStar, begynner som administrerende direktør i Vianode 1. oktober 2023.

«Vi er henrykte over at Burkhard har takket ja til stillingen og ser frem til å ønske ham velkommen i teamet for å bidra til å industrialisere produksjonen av bærekraftige anodematerialer som betyr noe for verden og den grønne omstillingen,» sier Asbjørn Søvik, styreleder og midlertidig administrerende direktør. av Vianode. «Burkhard vil tilføre Vianode dyp batterikompetanse med et globalt perspektiv på strategi og kommersialisering. Han har erfaring med å forberede og posisjonere organisasjoner for rask vekst og bakgrunn i å bygge virksomheter for fremtidige markeder, som e-mobilitet og energilagring”.

«Den bærekraftige elektrifiseringen og den grønne omstillingen i vårt samfunn og vår industri krever ansvarlig, lavkarbon og innenlandsk europeisk og nordamerikansk materialproduksjon. Dette må oppnås i stor skala og på kort sikt. Jeg er inspirert av Vianodes betydelige investeringsplaner og mål for å bidra til økt rekkevidde, raskere lading, lengre levetid, bedre resirkulerbarhet og sikkerhet i elektriske kjøretøy. Støttet av tre sterke eiere, Elkem, Norsk Hydro og Altor, er jeg imponert over det Vianode har gjort så langt og ser virkelig frem til å bli en del av Vianode-teamet, sier Burkhard Straube.

Hans Erik Vatne tiltrer i Vianode med virkning fra 15. mai og erstatter Asbjørn Søvik som midlertidig administrerende direktør, inntil Straube tiltrer som fast konsernsjef og Vatne fortsetter som COO. Søvik sitter igjen som styreleder i Vianode.

Vatne kommer fra stillingen som Chief Technology Officer og Head of Corporate Technology Office i Hydro, hvor han har hatt ulike topplederstillinger de siste 25 årene, inkludert fabrikksjef i Hydro Holmestrand, administrerende direktør for Hydro Valsede Produkter og leder for Hydros resirkulering. planter. Vatne, som har en doktorgrad i metallurgi, har bidratt i den teknologiske verifiseringsprosessen etter at Hydro kjøpte 30 prosent av Vianode i april 2022.

«Vi er glade for å få inn Hans Erik, som en av de mest dyktige teknologilederne i Europa, med betydelig operasjonell og ledelseserfaring. Hans ekspertise vil være viktig for en vellykket utvikling av Vianode. Hans Erik tar også med seg verdifull lærdom fra sitt engasjement i Hydros batterienhet, sier Søvik.

«Vianode bygger på en sterk arv innen avansert materialproduksjon i industriell skala som går tilbake over 100 år, basert på fornybar vannkraft. Vianode representerer en ny og spennende mulighet til å foredle fornybar energi til produkter som er essensielle i hverdagen vår. Jeg har blitt kjent med Vianode i min rolle i Hydro de siste årene og ser frem til å få mest mulig ut av denne muligheten, både som midlertidig administrerende direktør og senere som Chief Operating Officer, sier Vatne.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Asbjørn Søvik
Styreleder, Vianode
Tlf: + 47 911 38 208
E-post: asbjorn.sovik@elkem.com

Om Vianode
Vianode er bygget på teknologiske fremskritt og tiår med bransjeerfaring, støttet av Elkem, Hydro og Altor Equity Partners’ Fund V. Etter vellykket pilotproduksjon skalerer selskapet nå opp mot fullskala produksjon i Norge som et steg i en større utvidelsesplan for å levere batterimaterialer til 2 millioner elbiler per år innen 2030. Vianodes utvalg av anodegrafittprodukter tilbyr unike ytelsesegenskaper og produseres med opptil 90 prosent lavere CO2-utslipp enn dagens standardmaterialer – og støtter ambisjonene til ledende battericeller og biler. produsenter samtidig som den akselererer den grønne overgangen. www.vianode.com

Denne informasjonen ble brakt til deg av Cision http://news.cision.com

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*