CEO Laurence G. Fink, BlackRock er oljefondets amerikanske partner(Foto:BlackRock)
CEO Laurence G. Fink, BlackRock er oljefondets amerikanske partner(Foto:BlackRock)

 

Statens pensjonsfond utland fikk i første kvartal 2014 en avkastning på 1,7 prosent, tilsvarende 78 milliarder kroner som er for dårlig. Nå bytter man ut JP Morgan Chase som rådgiver og lar den amerikanske banken Citi forvalte 850 tusen milliarder dollars som tilsvarer 5254 milliarder kroner i depot. Oljefondet var mandag på totalt 5149 tusen milliarder kroner, og fondet eier aksjer aksjer for 7,3 milliarder i Citigroup(0,76 prosent) og 9 milliarder i JP Morgan(0,67 %). Investeringsselskapet BlackRock,med NBIM som største eier, er blant de fem største aksjonærene i begge de amerikanske storbankene. dermed ligger trolig oljefondets amerikanske samarbeidspartner BlackRock bak rådet om valg av ny bank, skriver Nordens Nyheter.

For svak avkastning

Renteinvesteringene fikk en avkastning på 2,0 prosent, mens avkastningen på fondets aksjeinvesteringer var 1,5 prosent. Samlet var resultatet 0,01 prosentpoeng høyere enn avkastningen på fondets referanseindekser for aksjer og renter. Investeringer i fast eiendom fikk en avkastning på 2,0 prosent.

– Alle aktivaklasser bidro positivt til avkastningen, og det var små forskjeller mellom dem. Avkastningen ble positivt påvirket av et lavere rentenivå i hovedmarkedene fondet er investert i, sier Yngve Slyngstad, leder for Norges Bank Investment Management, som forvalter fondet.

Vil ha bedre rådgiver

organisasjonen som har ansvar for å forvalte Statens pensjonsfond utland , for å gi global varetekt og verdipapirer utlån tjenester for å støtte NBIMs $ 850 milliarder investeringsportefølje globalt. Mandatet er antatt å være en av de største av sitt slag i bransjen .

-Det er et stort privilegium å ha blitt valgt av Norges Bank Investment Management for å yte tjenester, skriver Okan Pekin sjef for globale investor-tjenester i Citi i en pressemelding. Han skriver videre at ved å ha en global tilstedeværelse kombinert med grundig , lokal kompetanse, er Citis tilbud godt posisjonert til å støtte Norges Bank Investment Management og ledelsens oppdrag og vekstmål. Dette oppdraget understreker Citis mulighet til å tjene behovene til en ledende kapitalforvalter på global basis med god rettsli kompetanse, og han takker alle de Citi gruppemedlemmer som jobbet hardt med å bringe dette forholdet til å realiseres, da nyheten ble offentliggjort av Financial Times søndag .

Med et nettverk av investor-service i 95 land ssom er verdens største på seksti markeder 60 markeder , utnytter Citi sine globale fotavtrykk og sofistikert fondstjenesterplattform til å tilby konsekvente , skalerbare og fleksible løsninger som muliggjør globale fondsforvaltere til å utvide sin rekkevidde og virksomhet .

Åge Bakker , Chief Operating Officer  i Norges Bank Investment Management skriver  at man har gjennomført en detaljert evaluering .Citi har vist et overbevisende engasjement til å ivareta virksomheten gjennom sitt sub-depot-nettverk og investeringer i teknologi, slik at de kan levere depottjenester i en integrert , effektiv og transparent måte , » sa
Citi Investortjenester gir fondsforvaltere med tilgang til en ende- til-ende- sett fleksible investeringsløsninger med ledende evner i fire forskjelligeområder: Prime Finans og Agency Securities Lending , Futures , OTC Clearing og Collateral Ledelse ; Global Custody Services og Global Fund Services .

Nordisk-amerikansk bank

Citi , den ledende globale bank , har ca 200 millioner kundekonti og driver virksomhet i mer enn 160 land og jurisdikske områder. Citi gir råd til forbrukere, bedrifter, myndigheter og institusjoner med et bredt spekter av finansielle produkter og tjenester innenfor forbruker bank og kreditt,bedrifts-og investment banking , verdipapirer megling , transaksjonstjenester , og formuesforvaltning . Citi har vært i Norden siden 1970-tallet , og har  kontorer i Stockholm , København , Oslo og Helsingfors, og er dermed den mest «»nordiske» av de amerikanske og britiske storbankene, skriver Nordens Nyheter .

Michael Corbatt leder Citigroup, som skal være oljefondets rådgiver i sju år(Foto:Citi)
Michael Corbatt leder Citigroup, som skal være oljefondets rådgiver i sju år(Foto:Citi)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*