Mange nordiske bedrifter støter Ukraina(Foto: Bjelin)

Bjelin fordømmer den russiske uprovoserte aggresjonen. Det er en hån mot folkeretten og et direkte angrep mot den demokratiske verden.

Russlands uprovoserte krige mot Ukraina har skapt en humanitær krise. Putin har det fulle ansvaret for at titusentalls menneskeliv går tapt og mange flere skades og blir hjemløse.

Bjelin og resten av konsernet støtter til fulle de sanksjoner som Norge, EU og andre allierte land har innført mot Putins Russland. Derfor, med umiddelbar virkning, avsluttes alt salg til Russland og Hviterussland. Fra konsernets side undersøkes det fortsatt hvordan de forskjellige enhetene effektivt kan bistå denne situasjonen. Utover dette behøver Ukraina og befolkningen all hjelp de kan få, både økonomisk og til sitt forsvar. – sier Darko Pervan, CEO Pervanovo Invest AB, Bjelins eierselskap.

Som et første skritt, for å økonomisk støtte Ukraina har Bjelin donert til Røde Kors og til UNHCR som støtter mennesker på flukt. Utover dette kommer Bjelin også til å donere en del av inntektene fra sitt web-salg som hjelp til Ukraina.

Mange norske selskaper har vist sin støtte til Ukraina, sendt sin bistand og fordømmer Russlands handlinger. Bjelin oppfordrer alle som kan til å bidra, og at den positive trenden med økt støtte til Ukraina fortsetter. Dette påvirker oss alle.


Bjelin er en del av det familieeide selskapet Pervanovo med hovedkontor i Viken, sør i Sverige, med toppmoderne produksjonsenheter i Kroatia. Gruppen har 2200 ansatte med en årlig omsetning på2 milliarder SEK. Grunnleggeren av Bjelin utviklet det første laminatgulvet under sin tid på Perstorp på slutten av 70-tallet og oppfant senere det innovative klikkgulvet på 90-tallet, dette er i dag den største delen av produktlinjen. Bjelin´s globale salgsorganisasjon jobber nå med deres siste grønne innovasjon, Herdet Tre, en teknologi for å produsere bærekraftige og miljøvennlige gulv. Herdet tre lages med Woodura® teknologi, patentert av Pervanovo gruppens R&D selskap Välinge Innovation AB, www.bjelin.sewww.bjelin.com

Darko Pervan gir sin støtte til Ukraina

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*