Presiddent Paul Hermelin i franske Capgemini legger frem rekordresultat(Foto: Capgemini)

Paul Hermelin, styreleder og CEO for Capgemini gruppen, sier til Nordic News at selskapets fantastiske resultat for 2017 reflekteres konsernets evne til å skape verdi for kundene og fange behovet for deres digitale transformasjonsagenda, samtidig som vi skaper egen vekst. Vår omsetning ble høyere enn vår målsetting, og vi avsluttet året med god fart, særlig i USA, som er Capgemini gruppens største marked. Omsetningen for digitalisering og skytjenester nærmet seg 5 milliarder euro i 2017 og utgjorde 40% av vår totale omsetning i fjerde kvartal. Vår driftsmargin på 11,7% fortsatte å utvikle seg, i tråd med vår ambisjon og forretningsplan.»

Franske Capgeminis inntekter landeet på 12,792 milliarder euro. Digitalisering og skytjenester utgjør nærmere 5 milliarder av totale omsetningen (hvilket betyr + 24%) Driftsmarginen i konsernet på 11,7%, opp 20 poeng. Nettoresultat opp 11% til 820 millioner Cash Flow på 1,080 millioner euro

Anil Agarwal ovetar som ny VD for Capgemini i Sverige

Etter flere år som vise administrerende direktør i Capgemini i Sverige, er Anil Agarwal utnevnt til administrerende direktør i Capgemini i Sverige. Parallelt fortsetter han sin rolle som administrerende direktør i Capgemini i Norge. det norske oljefondeet(NBIM), som forvaltes av Norges Bank, har investert NOK 2 448 049 429,- i franske Cap Gemini SA og eies 1,96 prosent av aksjene i det globale franske teknologiselskapet, skriver Nordic News.

«Vi er glade for å kunngjøre Anil Agarwal som ny administrerende direktør i Capgemini i Sverige. I tillegg til tidligere ansvar som administrerende direktør i Norge, vil han nå lede virksomheten vår i Skandinavia», sier Olivier Sevillia, Group Executive Board member i Capgemini.

Anil kom til Capgemini i 2012 som salgssjef i Sverige. Siden da har han hatt ulike stillinger innen salg og ledelse. Han erstatter Leendert Venema, som startet som administrerende direktør i Sverige tilbake i 2010, og har utviklet Capgemini sin virksomhet i både Sverige og Norden. Leendert fortsetter å jobbe som senior executive på globalt nivå i Capgemini.

«Jeg vil takke både Leendert og Anil for deres fremragende prestasjoner i å bygge vår virksomhet i Norden til et nytt nivå. Jeg gleder meg til å fortsette å jobbe med begge to i deres nye roller», fortsetter Sevillia.

Capgemini- verdens mest etiske selskap(Foto: Mynewsdesk)

Mer om Anil Agarwal:

Agarwal har lang erfaring innen IT-bransjen og globale konsulentselskap. Agarwal har bodd i Sverige i over 18 år og har hatt ledende stillinger innen Capgemini og i andre IT-virksomheter. Han har en bachelorgrad i matematikk og en mastergrad i økonomi fra Indian Institute of Management i Bangalore.

Philippe Christelle, Chief Ethics and Compliance Officer (CECO) i Capgemini Group sier: “Vi er meget stolte av å bli anerkjent som en av verdens mest etiske bedrifter for sjette året på rad av Etisphere. Capgeminis sterke etiske rammer utgjør et viktig fundament for samarbeidet med våre kunder, aksjonærer og interessenter. Det er også en plattform der vi møter og støtter våre 200 000 ansatte og deres lokalsamfunn, i mer enn 40 land over hele verden.»

Timothy Erblich, Chief Executive Officer i Ethisphere sier:“The World’s Most Ethical Companies viser eksemplarisk lederskap. Jeg gratulerer alle i Capgemini for annerkjennelsen som en av verdens mest etiske bedrifter.

I 2018 ble 135 bedrifter i 24 land og innen 57 bransjer anerkjent av Ethisphere. Felles for de virksomhetene som ble anerkjent, var måling og forbedring av kulturen, ekte styring og engasjement for åpenhet, samt mangfold og integrering.

Metodikk og poeng

Evalueringen av The World’s Most Ethical Companies er basert på rammeverket Ethisphere Institute’s Ethics Quotient® (EQ), som er en kvantitativ måte å bedømme et foretaks resultat på en objektiv, konsekvent og standardisert måte.

Anir Agarwall overtar lederjobben i Sverige og Norge(foto: Mynewsdesk)

Poeng genereres i fem nøkkelkategorier: etikk og compliance program (35 prosent), samfunnsansvar (20 prosent), etisk kultur (20 prosent), styring (15 prosent) og lederskap, innovasjon og omdømme (10 prosent). Alle virksomhetene som deltar i vurderingsprosessen får sine poengresultat, som gir dem verdifull innsikt i hvordan de stiller sammenlignet med ledende organisasjoner.

 

Som en global leder innen konsulent- og teknologitjenester og digital transformasjon er Capgemini i forkant av innovasjon gjennom å hjelpe kundene å realisere muligheter innen skytjenester, digitalisering og plattformløsninger. Med 50 års erfaring og dyp bransjeekspertise gjør Capgemini kundene i stand til å realisere sine ambisjoner innenfor et spekter av tjenester som spenner fra strategi til operasjonalisering. Capgemini er overbevist om at forretningsverdien av teknologi skapes av og gjennom mennesker. Capgemini er et multikulturelt selskap med 200 000 ansatte i over 40 land. I 2016 rapporterte konsernet en omsetning på 12,5 milliarder Euro.

Om Capgemini

Som en global leder innen konsulent- og teknologitjenester og digital transformasjon er Capgemini i forkant av innovasjon gjennom å hjelpe kundene å realisere muligheter innen skytjenester, digitalisering og plattformsløsninger. Med 50 års erfaring og dyp bransjeekspertise gjør Capgemini kundene i stand til å realisere sine ambisjoner innenfor et spekter av tjenester som spenner fra strategi til operasjonalisering. Capgemini er overbevist om at forretningsverdien av teknologi skapes av og gjennom mennesker. Capgemini er et multikulturelt selskap med 200 000 ansatte i over 40 land. I 2016 rapporterte konsernet en omsetning på 12,5 milliarder Euro.

Capgemini kunngjør samtidig at de igjen har fått anerkjennelse som et av 2018 World’s Most Ethical Companies av Etisphere Institute, en global leder innen definisjon og utvikling av standarder for etiske forretningsmetoder. Capgemini har mottatt denne anerkjennelsen seks år på rad, og er en av tre i konsulentbransjen som hedres, grunnet sitt engasjement for lederskap med integritet og prioritering av etiske forretningsmetoder.

Her er de største aksjonærene i franske Capgemini SA. Vi ser at oljefondet og Black Rock m/samarbeidsselskaper stemmer for vel 10 prosent av aksjene soms samlet gruppe.

Shareholders
Name Equities %
Cap Gemini SA ESOP 9,059,811 5.38%
The Vanguard Group, Inc. 3,897,054 2.31%
Norges Bank Investment Management 3,465,563 2.06%
Fidelity Management & Research Co. 3,239,082 1.92%
JPMorgan Asset Management (UK) Ltd. 3,227,727 1.92%
Capgemini SE 3,029,357 1.80%
Invesco Asset Management Ltd. 2,991,425 1.78%
BlackRock Fund Advisors 2,341,622 1.39%

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*