Betalingskortgiganter American Express flytter deler av sin virksomhet fra Storbritannia til Spania, ifølge et brev til selskapets kunder. Årsaken er usikkerhet om Brexit, skriver Dagens Industri. Samtidig utløper DnB`s kredittkortavtale med American Express 31.12. 2018. Deretter utsteder AmEx alle kredittkort selv. DnB opplyser til Nordens Nyheter at dette ikke påvirker bankens øvrige kredittkort som Visa og Master Card, skriver Nordic News.

-Endringene vi gjør, handler bare om hvordan vi håndterer Brexit. Vi har valgt å plassere våre juridiske enheter for aktiviteter i EU i Spania. Dette er det samme for alle EU-land, det vil si at alle land, inkludert Norge, flytter sin juridiske bosted fra Storbritannia til Spania. Dette gjelder både for en filial eller for transaksjoner, skriver direktør Fredrik Sauter i American Express Nordic i en mail til Nordens Nyheter..
 
Flytter til Spania

Det amerikanske Express-offisielle europeiske hovedkontoret ligger i London, men på grunn av usikkerheten rundt Brexit, er det amerikanske aksjemarkedet tvunget til å flytte visse operasjoner til fastlands-Europa. I praksis vil den europeiske kortutstederen være spansk i stedet for britisk fra 1. februar neste år, skriver Di.se. American Express i Stockholm overfr fra nyttår utstedelsen av AmEx kort fra Den norske Bank.

-American Express Europe SA er autorisert og regulert av Banco de España, Spanias sentralbank. Denne endringen sikrer at American Express kan fortsette å tilby de tjenestene du har, uavhengig av resultatet av Storbritannias prosess for å forlate EU, skriver American Express i et brev til sine kunder. American Express er et av selskapene som inngår i indeksen DJIA 30. Hittil i år er aksjen opp med 7,2 prosent.

Norden følger EU

-Vi vokser raskt i Norden. Vi har til nå hatt utstedelsen av private kort i Norge, som vi har drevet sammen med vår andre nordiske virksomhet fra vårt Stockholm-kontor.

-Vi har fokuseret på å tilby kort som har gitt medlemmene våre en klar verdi gjennom våre ulike bonussystemer, skriver Fredrik Sauter (adm. dir. i Norden) på AmEx nettsider. Med våre attraktive fordeler og høye servicenivå, har vi kunnet bidra til å gjøre tilværelsen til våre medlemmene gullkantet.

Fredrik Sauter skriver at det skal være enkelt å være kunde hos Amex – og selskapet jobber aktivt for å møte kundene mer effektivt i våre digitale kanaler også når AmEx overtar utstedelse av kort fra nyttår.
American Express tilbyr ulike betalingsløsninger for alt fra mellomstore bedrifter til flernasjonale foretak. Selskapet har et stort tilbud: alt fra kortløsninger, håndtering av kassaprosesser og leverandørbetalinger.
-Vi er eksperter på betalingssystemer, og løsningene våre gir innsikt og kontroll, noe som muliggjør mer effektiv kostnadshåndtering og innsparinger for bedrifter, sier Fredrik Sauter til slutt. En mulig flytting av AmEx fra UK til Spania har ingentin å gjøre med at AmEx i Stockholm overtar utstedelse av American Express kredittkort fra DnB fra 2019, skriver Nordic News. AmEx Nordic vil fortsatt ha hovedkontor i Stockholm fremover.

Denne artikkelen har 2 kommentarer

  1. Nils Petter Tanderø

    Hej
    Ledsen för sent svar. De förändringar vi gör har enbart att göra med hur vi ska hantera Brexit. Vi har valt att lägga våra legala enheter för verksamhet inom EU i Spanien. Detta är lika för alla länder inom EU dvs alla länder inkl Norge flyttar sin legala hemvist från UK till Spaninen det gäller både om vi har en filial eller om vi gör affären cross boarder.

    Hör av dig om du har ytterligare frågor

    fredrik

    —–Original Message—–
    From: tandero@nordensnyheter.no [mailto:tandero@nordensnyheter.no]
    Sent: den 23 november 2018 13:56
    To: Fredrik Sauter
    Subject: AmEx Nordic

    Hei. DI har idag en artikel om at Am Ex flyttar från UK till Spanien.
    Vad sker m ed Am Ex Nordic ? Du uttalar dig om detta på AEx nätsidor.
    Utløp av avtalet med DnB i år har så långt jag forstår ingenting med flytting från UK til Spanien att gøra. Vi skriver och siteraar DI. Jag er glad før din kommentar. Mvh Nils Petter Tanderø coeditor Nordic News.
    Mobil 004791167467

    American Express made the following annotations

    «This message and any attachments are solely for the intended recipient and may contain confidential or privileged information. If you are not the intended recipient, any disclosure, copying, use, or distribution of the information

    included in this message and any attachments is prohibited. If you have received this communication in error, please notify us by reply e-mail and immediately and permanently delete this message and any attachments. Thank you.»

  2. You produce a deposit via the cashier and upon your first deposit you’ll get a pleasant extra, in most cases.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*