Justin FraserCyber Source og Bart Tomkins Amadeus( Foto: Mynewsdesk)

Med dette samarbeidet vil Amadeus kunne hjelpe den globale reiseindustrien med å oppfylle vilkårene i EUs betalingstjenestedirektiv, Payment Services Directive 2 (PSD2), med sterkere autentisering og bedre beskyttelse mot svindel, uten at det påvirker betalingsopplevelsen. Amadeus har dratt nytte av CyberSources kompetanse innen håndtering av betaling, autentisering og svindel, i kombinasjon med mer data og avansert maskinlæring. 

Ifølge Den europeiske sentralbanken utgjør kortsvindel på nett i Europa til sammen 1,3 milliarder euro hvert år. Det er grunnen til at direktivene PSD2 og Regulatory Technical Standards (RTS) krever såkalt Strong Customer Authentication (SCA). Dette innebærer innføring av tofaktorautentisering for de fleste elektroniske betalinger som gjennomføres innenfor EØS-området. På bakgrunn av dette har Amadeus nå innledet et samarbeid med Visas betalingsplattform CyberSource for å tilby den globale reisebransjen flere nye, avanserte funksjoner for håndtering av betaling og svindel.

Forberedelser til SCA
Samarbeidet vil hjelpe reisebyråer å forberede seg til SCA, redusere risikoen for svindel og minimere det nye direktivets potensielle påvirkning på kundeopplevelsen når tofaktorautentiseringen innføres.

RTS krever at betaleren for de fleste elektroniske betalinger innefor EØS må kunne bevise sin identitet ved hjelp av minst to av følgende metoder:

  • noe kjøperen vet (for eksempel PIN-kode)
  • noe kjøperen har (for eksempel SIM-kort eller mobiltelefon)
  • noe kjøperen er (for eksempel fingeravtrykk)

For å hjelpe reisebyråer å oppfylle SCA-kravene vil CyberSources autentiseringsløsning 3-D Secure (3DS) 2 bli integrert med Amadeus’ betalingsplattform. Denne løsningen inneholder nye funksjoner som gir et godt grunnlag for at reiseselgere og deres bankforbindelser kan støtte SCA, uten at det går på bekostning av en rask og effektiv betalingsopplevelse.

CyberSources autentiseringsløsning 3DS 2 innebærer blant annet:

  • at reisebyråer og banker som håndterer betalinger kan dele mye mer data enn tidligere, noe som kan være til stor hjelp i forbindelse med risikovurdering. Dette kan redusere tilfellene der reisende blir bedt om å benytte tofaktorautentisering, slik at betalingen oppleves enklere
  • støtte for autentisering i apper på mobilenheter (kommer i versjon 3DS 2.2);
  • mulighet for å be om spesifikke unntak fra SCA-kravene (kommer i versjon 3DS 2.2).

– I likhet med mange andre bransjer står reisebransjen overfor en ny epoke som formes av ny teknologi og nye regelverk, kombinert med nye krav fra forbrukerne om effektivitet og enkle transaksjoner, sier Justin Fraser, Head of CyberSource Europe. Det er viktig å kunne tilby en sømløs betalingsopplevelse, samtidig som vi oppfyller nye tilsynskrav og håndterer autentisering og svindelforsøk på en effektiv måte.

Reisebyråer som tar i bruk riktig teknologi, vil stå bedre rustet til å optimalisere prosessene rundt SCA, håndtere svindel og til sjuende og sist innfri kundenes forventninger om enkel og sikker reisebetaling. Dette er bakgrunnen for at Amadeus og Visa CyberSource har innledet samarbeidet.

– I en verden der betalingsløsningene blir stadig mer mobile og de reisende forventer å kunne betale med et tastetrykk, er det viktig at reisebyråene tar hensyn til den totale kundeopplevelsen når de implementerer SCA, forklarer Bart Tompkins, Managing Director Payments i Amadeus. Gjennom samarbeidet med CyberSource ser vi frem til å la kundene få nyte godt av fordelene med 3DS 2 i alle våre løsninger og i hele det globale økosystemet for reiser, ved at vi blant annet benytter ny teknologi som biometri for å kunne legge til rette for en enkel og effektiv tofaktorautentisering.

Sømløs betaling gir konkurransefordeler
CyberSources løsninger for håndtering av betaling, svindel og autentisering blir en del av Amadeus’ globale betalingstilbud. Takket være relevant analyse av potensiell svindel får reisebyråene mulighet til å søke om forskjellige unntak fra SCA, noe som kan gi konkurransefordeler. 

CyberSources håndtering av svindel støttes av innsikt fra maskinlæring basert på milliarder av Visa- og CyberSource-transaksjoner årlig, noe som gjør det mulig å avdekke svindel på et tidlig stadium og med større nøyaktighet. CyberSources løsninger styrkes dessuten av tjenester for kundeautentisering som leveres av et annet datterselskap i Visa – CardinalCommerce. 

Amadeus’ løsninger hjelper reisende med å finne og planlegge sine reiser gjennom et økosystem av reisebyråer, søkemotorer, charterreisebyråer, flyselskaper, flyplasser, hoteller, leiebiler og tog.

Vi har utviklet vår teknologi sammen med partnere i reiselivsbransjen gjennom mer enn 30 år. Ved å kombinere omfattende innsikt om hvordan folk reiser med evnen til å utvikle og levere de mest komplekse, pålitelige og virksomhetskritiske systemene for kundene er vi med på å koble sammen 1,6 milliarder personer i året med reiseleverandører i mer enn 190 land.

Med 16 000 ansatte på 70 kontorer over hele verden har vi både et globalt perspektiv og lokal tilstedeværelse på de markedene der kundene trenger oss.

Vi er her for å skape fremtidens reiser, og vi arbeider hele tiden for å utvikle bedre teknologi som skaper bedre reiseopplevelser.

Amadeus er et IBEX 35-selskap notert på den spanske børsen under AMS.MC.

For mer informasjon om Amadeus, gå til www.amadeus.com

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*