Kjetil Digre går fra Statoil til Aker BP(Foto:Flickr)

Rekordhøy produksjon og høyere oljepriser bidro til inntektsvekst for Aker BP i årets tre første måneder, skriver Oslo Børs. Det Kjell Inge Røkke-dominerte oljeselskapet Aker BP la mandag morgen frem et driftsresultat på 472 millioner dollar i årets første kvartal, opp fra 273 millioner dollar i samme periode i fjor.

På forhånd var det ventet et driftsresultat på 449 millioner dollar i kvartalet, ifølge gjennomsnittet av estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans. Inntektene var ventet å være 888 millioner dollar, og kom inn på 890 millioner dollar. Det er opp fra en omsetning på 646 millioner dollar i fjorårets første kvartal, som skyldes høyere oljepriser og økt produksjon.

Ønsker seg nullutslipp
Selskapet produserte 158.649 fat oljeekvivalenter om dagen i kvartalet, mot 145.448 fat om dagen i samme kvartal året før. Det er rekordhøyt for Aker BP, ifølge kvartalsrapporten. Feltet det ble produsert mest ved var Alvheim, med 40.516 fat. Det er ned fra 64.438 fat i fjorårets første kvartal. I rapporten kommer det også frem at oljeselskapet nå har en ambisjon om å gjøre NOAKA-området i Nordsjøen, som har over 500 millioner fat i bruttoressurser, til det første nullutslippsutbygget på norsk sokkel. Det vil foregå gjennom bruk av strøm fra land og havvind, ifølge kvartalsrapporten, ifølge Dagens Næringsliv.

Digre går til Aker BP

Kjetel Digre, Statoils prosjektlederfor utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet, slutter i Statoil og begynner i AkerBP. I en melding mandag skriver oljeselskapet Aker BP at Digre blir ny driftsdirektør i oljeselskapet.
Digre har lenge vært en av dem som er spådd en lysende karriere i Statoil. Det er ikke mer enn drøyt tre år siden den gang 45 år gamle Digre fikk ansvaret for det som er Norges suverent største industriprosjekt, utbyggingen av Sverdrup-feltet 15 mil ut i Nordsjøen, skriver Dagens Næringsliv.

Karl Johnny Hersvik, konsernsjef i AkerBP(Foto: Aker BP)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*