Jacob Passikivi ved Førsvarashögskolan i Stockholm er fotografert fotografert av Nordic Today(X kalte seg tidligere Nordic News uten avtale med AS Nordens Nyheter.) 

NATO-sjef Jens Stoltenberg sier i et intervju med The Economist at han ønsker at Ukraina skal få større frihet til å bruke vestlige våpen. Russlands nye forsvarsminister Andrej Belersov er fotografert av Ekoaterina Shtukina i Sputnik.

– Vi må huske hva dette er. Dette er en angrepskrig. Ukraina har rett til å forsvare seg. Og det inkluderer å angripe mål på russisk territorium, sier han.

Frem til nå har våpenleveransene til Ukraina hatt den begrensningen at de ikke kan brukes til å angripe militære mål i Russland. Men nå sier Jens Stoltenberg at tiden er inne for at allierte vurderer å oppheve begrensningen. Samtidig står han fast på at NATO ikke vil gå inn i krigen med soldater, skriver Tidningarnas Telegrambyrå/The Economist.


SVTs partilederdebatt søndag kveld var preget av bekymringer rundt krigene i Gaza og Ukraina. Statsminister Ulf Kristersson (M) uttrykte bekymring for at krigen i Gaza skaper motsetninger i Sverige. Hovedsakelig i form av økende antisemittisme.

Det var bred enighet om at Sverige skulle støtte Ukraina på sikt, men det var delte meninger om støttenivået.
Et sju meter høyt russisk-ortodoks kors ble satt opp uten tillatelse. Nå krever Sysselmesteren at korset fjernes, skriver NrK.Korset skal være det nordligste ortodokse korset i verden, og er plassert opp i det tidligere gruvesamfunnet Pyramiden på Svalbard, skriver Nrk videre.

SVTs partilederdebatt søndag kveld var preget av bekymringer rundt krigene i Gaza og Ukraina.

Statsminister Ulf Kristersson (M) uttrykte bekymring for at krigen i Gaza skaper motsetninger i Sverige. Hovedsakelig i form av økende antisemittisme.

Det var bred enighet om at Sverige skulle støtte Ukraina på sikt, men det var delte meninger om støttenivået.
«Gjenfødselen av Pyramiden fortsetter», skriver det russiskeide selskapet Trust Arktikugol på Instagram.

Men men den norske sysselmannen på Svalbard er ikke særlig fornøyd, og mener det ortotokse korset bryter med Svalbardloven, fordi det er satt opp i et kulturminne-, natur- og friluftsområde. Derfor har de nå sendt et forhåndsvarsel om at det må fjernes, som Dagbladet har omtalt. Sveriges Radio hadde en debatt om krigen i Ukraina söndag formiddag.


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*