Jon-Fredrik Baksaas tilbyr nye sluttpakker til ansatte
Jon-Fredrik Baksaas tilbyr nye sluttpakker til ansatte

Administrerende direktør Berit Svendsen, i Telenor Norge gikk nylig ut ut med et tilbud til samtlige ansatte i Telenor Norge, cirka 4000 med tilbud om frivillige sluttavtaler. Telenor Norge sparer over 500 millioner kroner på nedbemanningene.Telenor-konsernet går nå ut med tilsbud om sluttpakker til andre deler av selskapet. Konsernet flytter ut viktige funksjoner til lavkostland. Årsaken er større konkurranse og Internett-revolusjonen.

Direktøren hevder overfor NrK at Kuttene skyldes at det halvstatlige teleselskapet må gjøre store investeringer, ifølge Telenor-direktøren.Hovedårsaken er at kundene i stor grad ønsker seg mobilt og fast bredbånd, over hele Norge, og velger bort fasttelefon.

– 100.000 kunder velger bort fasttelefonen hvert eneste år. Det norske folk er svært avanserte i bruk av telekommunikasjon, så vi investerer som aldri før i infrastruktur og tjenester. For å beholde veksten må vi investere mye, men også redusere kostnadene og kompleksiteten, forklarer Svendsen.

Hun utelukker ikke at ansatte kan komme til å bli oppsagt. Svendsen er at man aldri utelukke at det vil komme oppsigelser, men nå i denne runden forsøker vi for første gang frivillige sluttpakker

Tre ukers frist

Fristen for å takke ja eller nei til sluttpakken var 26. mars, altså om tre uker. Ikke alle søkere vil få ja.Ansatte som har kritisk kompetanse vil vi snakke med og si at vi ønsker å beholde videre. Andre som ønsker seg nye muligheter videre vil få innvilget sin søknad, forklarer Telenor Norge-direktøren.Telenor Norge vil også kutte i bruken av konsulenter.Nye ansatte sosm har fått oppsigelser har frist til nærmere mai med å godta slutttilbud. Arbeidslivseksperter Nordens Nyheter har snakket med, sier at Telenor ikke hadde våget en slik rasering av arbeidsplasser med en Ap-regjeringen.

Adm. dir Berti Svendsen i Telenor Norge startet med sluttpakker
Adm. dir Berti Svendsen i Telenor Norge startet med sluttpakker

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*