Marcus Wallenberg jr. sitter i styret i Stora Enso og er styrelder i SEB( Foto:Wallenberg)
Marcus Wallenberg jr. sitter i styret i Stora Enso og er styrelder i SEB( Foto:Wallenberg)

Oljefondet selger seg ned fra en eierandel på åtte til 3,97 prosent i Stora Enso, men er fortsatt trejde største aksjonær i det finsk-svenske selskapet. Stora Enso Oyj henviser til kapittel 9, avsnitt 10 i den finske verdipapirloven. Dermed antas det at Norges Bank har lånt det nordiske treforedlingskonsernet penger i samband med en rekonstruksjon av selskapet. Dette vil hverken Norges Bank eller i selskapet bekrefte.Oljefondet er dermed tredje størst i Stora, skriver Nordens Nyheter.

Stora Enso Oyj ble informert på 23 april 2014 at antall aksjer i selskapet eid av Norges Bank har gått ned under 5 %av innbetalt aksjekapital og antall aksjer i Stora Enso Oyj der Norges Bank Norges Bank er utlåner i henhold til pressemeldingen. Norges Bank uttaler seg aldri om enkeltselskaper i oljefondets portefølje. Wallenberg-selskapet FAM- Foundation Assset Manement er nå tredje største aksjonær i Stora Enso med 10,2 prosent. Statseide Solidium er størst med12,3 prosent, og finske institusjoner har nå 11,8 prosent etter Norges Banks salg av aksjer.

Eier nær fire prosent

Med henvisning til kapittel 9 , paragraf 10 i den finske verdipapirmarkedetLoven , er Stora Enso Oyj rapporterer at så av 22. april 2014 beholdning avNorges Bank er som følger, og Norges Bank er fortsatt selskapets tredje største aksjonær :

Norges Bank Antall R aksjer Antall stemmer % av aksjene % av stemmene

31 271 568 3 127 157 3,97 1,31

På den nordiske børsen

Beholdningen til Norges Bank er beregnet i henhold til aksjekapitalen registrert den 22. april 2014, sier Ulla Paajanen -Sainio , SVP , Investor Relations i Stora Enso til Nordens Nyheter. Stora Enso produserer papir, biomaterialer , trevarer og emballasje til industrien. Stora Enso sysselsetter om lag 29 000 mennesker over hele verden , og omsetningen i 2013 beløp seg til EUR 10,6 milliarder . Stora Enso aksjer er notert på NASDAQ OMX Helsinki ( STEAV ,STERV ) og Stockholm ( STEA, STE R ) . I tillegg er aksjene omsatt iUSA som ADR ( SEOAY ) i den internasjonale OTCQX markedet over -the -counter, skriver Nordens Nyheter.

Kjøp og salg

Norges Banks oljefond gikk ut og inn av Stora Ensos aksjer i hele 2013, og dukker flere ganger opp i selskapets kunngjøringer:

25 april 2013:

Beholdningen av Norges Bank (Sentralbank Norge) i Stora Enso har sunket under 5% av Stora Ensos aksjer.

29 mai 2013:

Etter lånt avkastning på aksjer ut avholdelse av Norges Bank (Sentralbank Norge) i Stora Enso har økt over 5% av Stora Ensos aksjer.

24 juni 2013:

Beholdningen av Norges Bank (Sentralbank Norge) i Stora Enso har sunket under 5% av Stora Ensos aksjer.

26 juni 2013:

Etter lånt en avkastning på aksjer ut avholdelse av Norges Bank (Sentralbank Norge) i Stora Enso har økt over 5% av Stora

Ensos aksjer, heter det i meldinger fra Stora Enso.

Styreleder Gunnar Brock i Stora Enso har fortsatt Oljefondet på eiersiden
Styreleder Gunnar Brock i Stora Enso har fortsatt Oljefondet på eiersiden

Denne artikkelen har 1 kommentar

  1. Nordic News setter fingeren på noe interessant i reportasjene om Stora Enso. Må den norske staten låne det svensk-finske konsernet penger, eller hva er det som skjer ? Jeg har forsøkt å ringe Stora Enso uten å få svar. Oljefondet er stumme som Østers(Ostron). Med vennlig hilsen Eric

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*